5 Haziran 2012 Salı

MILLE MIGLIA 2012 "Scooter Challenge"





Mille Miglia” 1927’den beri gerçekleştirilen dünyanın en ünlü klasik otomobil rallisidir. İsminden de anlaşılacağı üzere bir İtalyan organizasyonudur .  Güzergah her yıl değişmesine karşın genel olarak tercih güzel manzaralı yollar ve tarihi bölgelerdir.

Yeni Zellanda’lı üç kafadar bu klasik rally fikrinden yola çıkarak sadece klasik Vespa ve Lambrettaların katılabileceği bir trophy organize ettiler. Adını da “ Mille Miglia Scooter Challenge” koydular. Mottoları ise “Küçük makinalar üzerinde 5 gün”. 22 Nisan’ da başlayan “Anzac Günü” tatilini fırsat bilen kafadarlar toplayabildikleri kadar katılımcı ile birlikte Yeni Zellanda”nın kuzey adasındaki “Taupo” dan yola çıkarak 1000 mil’lik bir maceraya atıldılar.

İlki bu yıl gerçekleşen etkinliğe 20’nin üzerinde klasik motor katılırken; organizatör Christiaan gelecek yıllarda geleneksel hale getirmeyi planladıkları organizasyonu Yeni Zellanda dışına da taşımayı planladıklarını belirtiyor.

Belki onları birgün, kutladıkları Anzac gününe sebep olan ülkemiz topraklarında da ağırlarız. Ülkemizde klasik motor tutkunları için benzer organizasyonlar düzenleyecek bir insiyatifin henüz oluşamaması ise biraz üzücü…



Güzel yollar...





Yolda Tamirat...






Bu da Tropy ödülü...

Yol üzerinde bulunan oyuncaklar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder