30 Ocak 2012 Pazartesi

SECOND CHANCE TOUR-03


1953 Yılında iki genç Amerikalı Dave Lee ve Rick Ronvik; üniversite eğitimlerine 1 yıl ara vererek motorsiklet ile Avrupayı gezmeye karar verdiler. Savaş sonrası Amerikasında bu turu gerçekleştirebilecek uygun, ekonomik bir motorsiklet bulmak ve bu motorları Avrupaya gönderme imkanı kısıtlı idi.

Yirmili yaşlardaki iki kafadar, mutfağında çalışma karşılığında Avrupaya giden bir gemide yer bularak Fransaya ulaştı. Buradan iki Vespa satın alan arkadaşlar savaş sonrası Avrupasında inanılmaz bir seyahat gerçekleştirdiler.

Fransa, İtalya, Avusturya, Almanya, İsviçre, Danimarka ve İngiltereyi geçen ikili ülkeleri Amerikaya dönerken bu sefer yol süresince aşık oldukları motorlarını bereberlerinde götürdüler.

Aradan yıllar geçti. Üniversiteyi bitirip, askerlik görevlerini yerine getiren ikili evlendi, çocuk ve torun sahibi oldu. Ama dostlukları devam etti. Ailece görüştüler beraber tatillere gittiler. Zaman içinde maalesef eşlerini ve sevdiklerini kaybettiler. Tabi her yıl bu unutulmaz gezinin hatıralarını ve resimlerini aileleri ve sevdikleri ile tekrar tekrar paylaştılar.

Ta ki seyahatlerinin 50. yıl dönümüne kadar. 2003 yılında Avrupa seyahatlerinin 50. yılını daha görkemli, özel kutlamak istediler. Belki bir pasta, yiyecek ve içecekler eşliğinde arkadaşların katılımıyla gerçekleşecek bir parti kendilerini daha özel hissetmelerini sağlayabilirdi. Sonra akıllarına aniden bir fikir geldi. Neden iki Vespa bulup seyahati tekrarlamıyoruz !!! Böylece Avrupa gezilerinin 50. yılını kutlamak için seyahatlerini tekrar gerçekleştirmeye karar verdiler.

Bu sefer ana vatanlarından kendilerine birer Stella (Klasik Vespa PX Hindistan kopyası) edindiler ve tekrar yola düştüler. Artık Rick 72, Dave ise 71 yaşında idi.

Bu sefer İspanyadan başlayan yolculukları; Fransa, İtalya, Avusturya, Almanya, Danimarka, İngiltere’yi geçerek Paris’te son buldu. 93 gün süren yolculukları sonrasında evlerine sağ sağlim dönmeyi başardılar. 50 Yıl önce tanıştıkları arkadaşlarını tekrar görme, geçtikleri yollardan tekrar geçme şansı yakaladılar.

Artık 80'l i yaşlardalar. Rick İllinois, Dave California'da yaşamakta.

Herkes ikinci bir şansı hak eder mi? Dave ve Rick bunu başardılar.

Kaynak:www.genuinescooters.com/2ct/itinerary.html

3 yorum:

  1. A great adventure:))
    On Sunday we make a path through the National Park Monfragüe 20 Vespas I put the photos.
    Greetings from Bejar. Salamanca

    YanıtlaSil
  2. bir vintage vespa manyağı olduğumdan mütevellit, böyle bir blog'un varlığını görmek beni çok mutlu etti. Tebrik ederim, imrenerek takipteyiz (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Aynı durumdayız... Yeni haberler blog da devam edecek. Selamlar...

      Sil