16 Ocak 2012 Pazartesi

VESPA 360º PROJECT



Canada Ontario’lu Sean Jordan, Budapeşte’deki profesyonel iş hayatına 1,5 yıl ara vererek Temmuz 2010 da Belgrad’dan başladığı Vespa ile dünya turu projesini Kasım 2011’de Budapeşte de sona erdirdi. “Vespa 360 Project” adını verdiği dünya turu süresince 42 ülkeden geçen, 55 .000 km. kat eden Sean, tüm seyahatini gerçek zamanlı olarak web ve Facebook sayfasından yayınladı. Sırbistan, Ukrayna, Türkiye, İran, Dubai, B. Arap Emirlikleri, Hindistan, Tayland, Endonezya, Brezilya, Tüm Güney Amerika, Kuzey Amerika, Canada, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya, Arnavutluk, Macaristan’ı kat eden Sean 2 Silindir, 4 Piston, 4 debriyaj balatası, 10 lastik, sayısız buji, birçok kaynak işi, bir çatlak omuz ve 2 soygun ile seyahatini sağ sağlim tamamlamış. Çöllerden, dağ yollarından, otobanlardan, toprak yollardan, tuz göllerinden, okyanus kıyılarından, ormanlardan Vespa PX 200’ü ile geçen Sean; uğradığı tüm şehilerde arkadaşlar edinmiş ve Vespa kulüplerince karşılanmış, ağırlanmış. Her durağında yerel insanların motoru üzerinde fotoğraflarını çekmiş, yöresel yemeklerden tatmış, local mekanları gezmiş.



Kimi zaman yolda tanıştığı insanlar, diğer motorlu seyyahlar ona eşlik etmiş, tanıştığı avrupalılar motorunu teknelerine yükleyerek rotasını çeşitlendirmiş. Motoru bozulunca tamir etmiş, kimi zaman parça beklemiş. Yol üzerinde Kanada'daki evine uğrama fırsatı da bulmuş.


Sonuç olarak büyük bir macera yaşamış. Sean'in fotoğraf galerisinden ufak bir kesit aşağıda. Geri kalan tüm detaylar www.vespa360.com ve www.facebook.com/pages/The-Vespa360-Project sayfalarında. Darısı bizden birinin de başına.






















































1 yorum:

  1. Vespa iyi şanslar ... Dünyanın en iyi:))
    Saludos desde Béjar. Salamanca. España

    http://asimegustaelmundo.blogspot.com/2011/09/6-encuetro-de-vespas-el-puerto-de-st.html

    http://asimegustaelmundo.blogspot.com/2011/08/ibero-vespa-portugal.html

    YanıtlaSil