20 Mart 2012 Salı

BİR DE KARDA VESPACI OLMAYI DENEYİN !


Güneşin yüzünü ilk kez gösterdiği bu Mart hafta sonunda herkes motorlarıyla bir bahar turu atmak için sabırsızlanmakta. Tüm dostlar orta uzunlukta bir gezi için havaların biraz daha ısınmasını beklemekte. İsveç’deki Vespa severlerin ise böyle bir lüksü bulunmamakta. Onlar, karın sadece 2-3 ay tamamen kalktığı bu soğuk iklimde, motorlarıyla gezebilmek için kış rallileri düzenleyerek her fırsatı değerlendirmekte. İsveç’te yaşayan Vespa sever Roger; ülkenin orta kısmında, Jyväskylä da gerçekleşen kış “klasik motor” rallisine ilk olarak 2006’da GS 150 (1961 model) ile katılmış.

Roger'ın arkadaşı "Jim" ise 1 bg'lik mopediyle yarışa katılmış...

Karda tamir...

Etkinlik kıyafet zorunluluğu...

Hava sıcaklığının -22º olması ve 10” lastiklerin kardaki engebelerde stabil sürüş sağlayamaması nedeniyle Roger ilk rallide oldukça zorlanmış. Bir sonraki ralliye daha büyük jantlara sahip klasik isveç yapımı “Svalan” marka motoruyla katılmış.

İsveçliler bile lokal bir motor markası yaratmayı başarmış.

Rogwer, sonraki yıllarda katıldığı yarışlarda, bir arkadaşının temin ettiği çivili kar lastikleriyle rahat bir sürüş sağlamış. 2006 yılından bu yana 6 kış rallisinde yarışan Roger en sonuncusuna Şubat 2012 de Östersund şehrinde katılmış.

Roger, tüm Vespa severlere bir kez bu deneyimi yaşamalarını şiddetle önermekte ...

2 yorum:

  1. Bir rapor precioso.enhorabuena Anlaşıldı!
    Vespa ...Dünyanın en iyi bisiklet. :))
    Paylaşım için teşekkürler
    Bir öpücük.

    YanıtlaSil
  2. Gracias Laura. Saludos. Paseos agradables en primavera ...

    YanıtlaSil